3 тисячі гривень на місяць: уряд оголосив деталі програми «Національний кешбек»

3 тисячі гривень на місяць: уряд оголосив деталі програми «Національний кешбек»

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

20 серпня 2024 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення про впровадження програми «Національний кешбек». Ця ініціатива передбачає повернення 10 відсотків від вартості придбаних українських товарів. Старт проєкту запланований на 2 вересня.

Кошти з кешбеку можна буде використати на оплату послуг: медичних, комунальних, спортивних, на кіносеанси, квитки на потяг тощо. Також ці гроші можна передати на підтримку Збройних сил України або купити військові облігації. Максимальна сума кешбеку, яку можна отримати за місяць, – три тисячі гривень.

«Кешбек — це можливість підтримати українців фінансово, особливо напередодні опалювального сезону. Держава вже мала досвід таких програм, як-от єПідтримка під час пандемії COVID-19. Тоді понад 10 мільйонів українців скористалися державними виплатами на загальну суму 3,5 мільярда гривень», — зазначив віцепрем’єр-міністр з інновацій Михайло Федоров.

Програма поширюватиметься на товари українського виробництва, зокрема на ліки та медичні вироби. Але не стосуватиметься підакцизних товарів – спиртного та цигарок. 

Участь у програмі для виробників, продавців і покупців є добровільною. Інформація про наявність кешбеку на товар буде доступна в магазині та на сайті програми.

Для участі громадянину потрібно відкрити спеціальний рахунок та отримати картку в банку, погодитись на передачу даних про транзакції та активувати послугу «Національний кешбек» у застосунку «Дія».

Накопичені кошти приходитимуть на цю картку до 20 числа наступного місяця. Наприклад, кешбек за товари, куплені у вересні, прийде на рахунок до 20 жовтня. Зняти готівку з цього рахунку неможливо. Гроші від кешбеку, нараховані у 2024 році, можна буде використати до 31 січня 2025-го.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Гроші ходять за людиною: експериментальний проєкт Мінсоцполітики

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини