Який військово-обліковий документ використовують для оформлення відстрочки: електронний чи паперовий

Який військово-обліковий документ використовують для оформлення відстрочки: електронний чи паперовий

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Електронний військово-обліковий документ набуває дедалі більшого поширення. Це викликає низку запитань про його застосування, зокрема, для оформлення відстрочки, бронювання на роботі та інших пов’язаних процедур. Законодавство України дозволяє використовувати електронний документ поруч із паперовим.

Електронний військовий квиток доступний у вигляді цифрового документа в мобільному застосунку або у вигляді роздруківки з унікальним QR-кодом. Його зчитують спеціальними технічними засобами й в такий спосіб перевіряють дійсність документа.

Відповідно до пункту 9 Постанови №559, електронний військово-обліковий документ, включаючи видруковану версію, має таку ж юридичну силу, як і паперовий. Це означає, що його можна використовувати для всіх офіційних процедур, у тому числі оформлення відстрочки від мобілізації та бронювання працівників. Роботодавці мають можливість використовувати електронний документ для формування списків військовозобов’язаних, яких пропонують до бронювання.

Важливо відзначити, що електронний документ дійсний тільки за наявності QR-коду. Тож якщо ви видрукуєте електронний військовий квиток, слід переконатися, що QR-код на ньому добре відображається та придатний для зчитування. Адже єдина річ, яка робить електронний військово-обліковий документ недійсним, це якщо QR-код не зчитується технічними засобами.

Отже, електронний військово-обліковий документ — це зручний та законний інструмент, який можна використовувати на тих же засадах, що й традиційний паперовий документ. 

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Що робити, якщо загубили військовий квиток

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона  +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини