Що робити, якщо загубили військовий квиток

Що робити, якщо загубили військовий квиток

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

В Україні військовозобов’язані чоловіки від 18 до 60 років повинні мати при собі військово-обліковий документ і пред’являти його на вимогу уповноваженого представника ТЦК, поліцейського та представника Держприкордонслужби у їхній зоні відповідальності.

Однак трапляється, що людина губить військовий квиток або його крадуть.

Якщо документ поцупили, насамперед треба звернутися із заявою до поліції. Повідомлення правоохоронних органів про викрадення документа  – важливий етап, що дозволить запобігти можливим зловживанням.

Після цього військовозобов’язаний має звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, де перебуває на обліку, щоб оформити новий документ. Рішення про видачу приймає керівник ТЦК на підставі заяви (рапорту) особи, яка втратила військовий квиток.

Варто зауважити, що для співробітників Служби безпеки України та Служби зовнішньої розвідки діють особливі правила. Вони повинні звертатися до свого керівництва: співробітники СБУ — до керівника підрозділу Центрального управління або регіонального органу, а співробітники СЗР — до заступника голови СЗР, відповідального за стан військового обліку.

Законодавство не встановлює конкретного терміну, протягом якого має бути оформлений новий військово-обліковий документ. Це означає, що процес може зайняти певний час, залежно від завантаженості ТЦК. Тому краще бути готовим до можливих затримок і завчасно подбати про необхідні кроки для відновлення військового квитка.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Як студентам отримати відстрочку від мобілізації: чому не достатньо наказу про зарахування

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона  +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини