Допомога на опалення: чи враховується виплата від ООН як дохід сім’ї

Допомога на опалення: чи враховується виплата від ООН як дохід сім’ї

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Пенсійний фонд України надав роз’яснення щодо разової допомоги в розмірі 21 тисячі гривень на тверде паливо, яку надає ООН. Зокрема, чи враховується ця сума до середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

Допомога призначена для осіб, які живуть у Сумській, Харківській, Херсонській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Чернігівській областях, у 10-кілометровій зоні від державного кордону з Росією або лінії зіткнення. Також її надають мешканцям територій активних та можливих бойових дій. Виплату призначають господарствам, які для опалення використовують тверде пічне паливо, на опалювальний сезон 2024–2025 років. Така норма передбачена постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2024 року № 993.

Згідно з абзацом 2 пункту 16 цього Порядку, отримана грошова допомога не враховується до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства. Це означає, що її надання не вплине на розрахунок доходу при оформленні інших соціальних виплат чи допомог.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Як мешканцям прифронтових територій отримати 21 тисячу гривень на опалення

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини