Кого звільнять від підсумкової атестації у 2025 році

Кого звільнять від підсумкової атестації у 2025 році

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

У 2025 році учнів 4, 9 та 11 класів учергове планують звільнити від державної підсумкової атестації. Такий законопроєкт зареєстрований у Верховній Раді. Згідно з документом, учні, які у 2024/2025 навчальному році завершують здобувати початкову, базову та повну загальну середню освіту, не зобов’язані складати ДПА, щоб отримати свідоцтво досягнень або свідоцтво про освіту.

Це рішення означає, що школярі, які навчаються в 4, 9 та 11 класах, отримають документи про освіту без атестації. Проте винятком стануть учні 4 класів у тих школах, що беруть участь у другому етапі пілотного проєкту з ДПА. Ці школярі все ж складатимуть атестацію з української мови, читання та математики.

Важливо, що результати атестації у пілотних школах не впливатимуть на підсумкові оцінки учнів. Дані, отримані під час ДПА, потрібні для уточнення підходів до оцінювання та вдосконалення тестових завдань. Їх використають для створення моделі тестування, яка відповідатиме новому державному стандарту початкової освіти та освітнім програмам і забезпечить об’єктивне та повне оцінювання результатів навчання.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Школи перейдуть на 12-річне навчання

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини