Стартувала програма безоплатного харчування для початкових класів

Стартувала програма безоплатного харчування для початкових класів

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

З жовтня всі учні початкових класів по всій країні отримуватимуть безоплатне гаряче харчування. Це стало можливим завдяки фінансуванню з державного бюджету, в якому на 2024 рік передбачено 2 мільярди гривень, що будуть передані місцевим громадам у формі субвенції. Мета програми – забезпечити школярів 1-4 класів якісним і поживним харчуванням.

Важливо, що раніше така підтримка була доступна переважно для учнів із пільгових категорій, а тепер вона поширюється на всіх дітей початкових класів. Однак обов’язковою умовою для участі школи у програмі є організація очного або змішаного навчання (поєднання очних і дистанційних занять).

Громади можуть гнучко використовувати виділені державою кошти: на придбання продуктів для самостійного приготування харчування, оплату послуг кейтерингу чи аутсорсингу. Однак, вартість гарячого харчування для учнів молодших класів не повинна перевищувати вартість, встановлену для учнів 5-11 (12) класів.

50 грн на день – вартість харчування одного учня. Це можуть бути сніданки чи обіди, залежно від того, як організоване навчання.

Всі процеси організації харчування повинні відповідати вимогам Постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305, нормам системи НАССР та чинному законодавству щодо безпеки та якості харчів. Ця реформа була ініційована першою леді Оленою Зеленською та спрямована на поліпшення здоров’я дітей та їхнього навчального процесу, забезпечуючи їх збалансованим і безпечним харчуванням.

Детальніше – в інфографіці:


Інфографіка Урядовий портал

Інфографіка Урядовий портал
Інфографіка Урядовий портал
Інфографіка Урядовий портал
Інфографіка Урядовий портал

Інфографіка Урядовий портал

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Фейсбук та телеграм-канал  Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Школярі можуть анонімно повідомляти про булінг  

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини