Безпаперові відстрочки студентам запровадять до кінця літа

Безпаперові відстрочки студентам запровадять до кінця літа

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Сьогодні працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки не мають доступу до даних з реєстру Міністерства освіти. Це не дозволяє зробити автоматизованим процес надання відстрочки від мобілізації. Тому студенти денної форми навчання чи батьки трьох дітей мусять особисто звертатися до ТЦК з паперовими підтвердженнями. 

Про це розповіла заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко. Вона повідомила, що у відомстві активно працюють над розв’язанням цієї проблеми.

За її словами, до кінця літа 2024 року очікується внесення змін до законодавства, які дозволять працівникам ТЦК без згоди особи отримувати доступ до її персональних даних з реєстру Міносвіти. Це спростить та пришвидшить процес надання відстрочки – ТЦК зможуть перевіряти інформацію, необхідну для прийняття такого рішення.

Закон чітко визначатиме, в яких випадках, пов’язаних із наданням відстрочки, працівники ТЦК матимуть доступ до реєстру Міносвіти. 

Реєстр «Оберіг», де зберігається інформація про військовозобов’язаних, уже має обмін даними з вісьмома реєстрами, зокрема – Реєстром актів цивільного стану та Єдиним демографічним реєстром. Це спрощує процес оновлення інформації про військовозобов’язаних.

Впровадження нових норм законодавства та автоматизація процесу надання відстрочки має суттєво покращити роботу ТЦК, зробити її більш зручною для громадян.

Реєстр «Оберіг», за словами Катерини Черногоренко, буде «місцем правди» про людину. Тобто, в електронному профайлі відображатимуться найактуальніші персональні дані. 

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Абітурієнтам з окупованих територій нададуть гуртожитки на час вступу

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини