Більше дітей зможуть безплатно оздоровитися в «Артеку»

Більше дітей зможуть безплатно оздоровитися в «Артеку»

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Уряд вніс зміни до Порядку використання коштів із держбюджету для оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки. Тепер більша кількість діток зможуть поїхати в легендарний дитячий центр «Артек». 

Згідно зі змінами пільгові путівки в «Артек» можуть отримати:

  • Діти учасників бойових дій, включаючи добровольців – їх статус визначений у пунктах 19–24 частини 1 статті 6 закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
  • Діти загиблих або померлих захисників і захисниць України, визначених у частині 1 статті 10-1 закону про статус ветеранів.
  • Діти, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи та отримують відповідну допомогу.

Половину путівок до «Артеку» держава надасть дітям, які живуть на територіях, де тривають активні бойові дії.

Крім вищезазначених категорій, безоплатні путівки до оздоровчого центру у 2024 році, як і раніше, зможуть отримати:

  • Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.
  • Рідні діти батьків-вихователів або прийомних батьків, які живуть в одній прийомній сім’ї чи дитячому будинку сімейного типу.
  • Діти з малозабезпечених сімей.
  • Діти, які втратили одного з батьків внаслідок загибелі, зникнення безвісти, поранення  або захворювання, отриманих у зоні АТО під час стримування російської збройної агресії в Донецькій та Луганській областях, у зоні бойових дій.

Міжнародний дитячий центр  «Артек» був розташований біля селища Гурзуф у Криму. Після окупації півострова Росією заклад із 2016 року відновив роботу в Пущі-Водиці під Києвом.  

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Хто і як може отримати ваучер на навчання

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини