Через «Дію» можна передати право керування автівкою

Через «Дію» можна передати право керування автівкою

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

В Україні можна передати право керування авто іншій людині через застосунок «Дія». Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Послуга називається «Шеринг авто». Це можливість поділитись техпаспортом свого автомобіля з іншою людиною. Завдяки такій послузі власник може внести до бази даних особу, яка користується його машиною. Це значить, що і всі штрафи приходитимуть водієві, а не власнику. 

Як це зробити? 

У застосунку «Дія» необхідно перейти в розділ «Послуги» й обрати пункт «Шеринг авто». Потім – «Поділитися авто».

Обрати автомобіль, який буде переданий у користування. Вказати, на який час – скільки техпаспорт буде доступний у «Дії» іншої людини. Після закінчення терміну заявку подають повторно.

Вказати особисті дані: місце проживання, e-mail, телефон або перевірити, чи коректно підтягнулись дані через BankID.

За допомогою QR-коду або посилання надіслати запит людині, з якою ділитеся техпаспортам. Потенційний користувач має підтвердити запит, надати свої дані й підписати заяву за допомогою «Дія.Підпису».

Після сповіщення, що користувач виконав усі дії, власник авто також має підписати заяву за допомогою «Дія.Підпису». Вона автоматично надходить на перевірку до сервісного центру Міністерства внутрішніх справ.

Незабаром техпаспорт з’явиться в застосунку «Дія» користувача.

Зверніть увагу, що на один транспортний засіб може бути призначений лише один користувач. На відміну від власника, особі, котра хоче стати користувачем, подати запит через «Дію»  – не вийде.

Про інші можливості застосунку «Дія» читайте тут

Читайте також: Що робити, коли автівка знищена або непридатна для використання

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини