У мобільному застосунку «Дія» з’явився документ про місце проживання

У мобільному застосунку «Дія» з’явився документ про місце проживання

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Документ про місце проживання тепер можна отримати в застосунку «Дія» на мобільному телефоні. Раніше ця послуга була доступна тільки на сайті – Єдиному порталі державних послуг «Дія». Такий проєкт реалізувала Державна міграційна служба України спільно з Міністерством цифрової трансформації.

Щоб згенерувати в мобільному застосунку витяг з інформацією про місце прописки, треба зробити три кроки:

– зайти у «Дію» та натиснути «Послуги»;

– обрати пункт «Довідки та витяги», а далі – «Витяг про місце проживання»; 

– натиснути «Замовити витяг».

Система опрацьовує заяву протягом декількох хвилин. Якщо інформація про людину є в реєстрі, формується витяг. Протягом 24 годин його можна завантажити на мобільний у PDF-форматі. Батьки мають можливість замовити у застосунку витяг про місце проживання дітей.

І на Єдиному порталі, і в мобільному застосунку у витягу фіксуються дані, які містяться в системі Державної міграційної служби. А саме: інформація про особу, адресу та дату задекларованого/зареєстрованого місця її проживання (перебування) або адресу та дату зняття з реєстрації, або відомості про скасування декларування/реєстрації/зняття з місця проживання.

Електронний витяг можна пред’явити під час отримання адміністративних чи соціальних послуг – інформацію зчитують та перевіряють спеціальними технічними засобами з допомогою унікального електронного ідентифікатора (QR-кода). Так державні органи зможуть переконатися, що документ дійсний, та перевірити інформацію у реєстрах. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини