Студентів-контрактників з окупованих територій та зони бойових дій не відраховуватимуть через борги за навчання

Студентів-контрактників з окупованих територій та зони бойових дій не відраховуватимуть через борги за навчання

Іван БагрянийІван Багряний
Іван Багряний

Студентів-контрактників з зони бойових дій або з тимчасово окупованих населених пунктів не відраховуватимуть з вишів через несплату у II семестрі 2021/2022 навчального року. Держава компенсує закладам витрати за підготовку цих студентів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Через війну багато студентів-контрактників не змогли оплатити своє навчання у ВНЗ відповідно до укладених договорів, утворилась заборгованість з заробітної плати викладачам та розрахунками за спожиті закладами житлово-комунальні послуги.

Щоб освітній процес не переривався, Уряд виділив з резервного фонду державного бюджету 86,8 млн гривень компенсації за навчання студентів з найбільш уражених нападом росії громад у II семестрі 2021/2022 навчального року.

Цих коштів має вистачити, щоб розрахуватись з викладачами ВНЗ і сплатити за спожиті установами комунальні послуги. А зазначеним студентам борги за несплату відповідно до договорів мають бути списані.

Варто зауважити, що таке рішення Уряду поширюється на заклади освіти, що належать до сфери управління МОН і відповідають певним вимогам:
1) договір про надання освітніх послуг був укладений до 24 лютого 2022 року;
2) в умовах воєнного стану втратили платоспроможність в частині оплати освітніх послуг, що надаються закладом вищої освіти у другому семестрі 2021/2022 року, внаслідок чого станом на 30 червня 2022 року утворилася дебіторська заборгованість такого закладу.

З актуальним переліком територіальних громад, розташованих в районах проведення бойових дій або перебувають у тимчасовій окупації можна ознайомитися за посиланням. Зокрема в Херсонській області на час виходу публікації таких громад – 49.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини