Як тримати зв’язок без зв’язку

Як тримати зв’язок без зв’язку

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Через військову агресію рф, особливо у зоні бойових дій та в окупації, стільниковий* зв’язок українських операторів або взагалі заблоковано, або часто дає збій, а через небезпеку буває неможливо навіть вийти на вулицю. Але підтримувати зв’язок за допомогою телефонів щонайменше із сусідами можна, навіть коли мережа та інтернет не працюють. 

Існує кілька месенджерів, які дозволяють налаштувати телефон як мінірацію. Радіус роботи таких застосунків залежить від покоління Bluetooth та перешкод для сигналу (до 60-100 м). 

Їх можна завантажити й встановити на гаджеті поки є інтернет, та домовитися із сусідами про використання одного додатку, щоб бути на зв’язку.

Bridgefy автономний месенджер Bridgefy використовує Bluetooth зв’язок телефону для встановлення з’єднання з іншими смартфонами, на яких запущено таку ж програму. Після налаштування додаток дозволяє вам спілкуватися з користувачами Bridgefy в радіусі 100 метрів від вас. Але людина має бути у вашому списку контактів.

Briar ще одна безкоштовна програма без перевірки номера телефону для обміну повідомленнями без підключення до мережі. Вам просто потрібно ввести своє ім’я, встановити пароль, і ви можете надсилати текстові повідомлення без підключення до інтернету або стільникового зв’язку. 

Two Way: Walkie Talkie Після встановлення Two Way на ваш смартфон, він відразу ж перетвориться на свого роду рацію. Установка потребує лише кілька секунд, тому що у додатку відсутня реєстрація. Вам просто потрібно налаштуватися на будь-який канал та поділитися своїм каналом із друзями. Після цього просто натисніть і утримуйте кнопку Talk і коли статус лінії стане зеленим, починайте говорити. Інша людина має зробити те саме.

* Довідково. Стільниковий зв’язок – вид мобільного радіозв’язку, в основі якого лежить стільникова мережа. Мережу становлять рознесені в просторі прийомопередавачі, що працюють у тому самому частотному діапазоні, і комутувальне устаткування, що дозволяє визначати поточне місце розташування рухливих абонентів і забезпечувати безперервність зв’язку при переміщенні абонента із зони дії одного прийомопередавача в зону дії іншого.

Саме за таким принципом працюють українські оператори, зокрема  Київстар, Vodafone, lifecell.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини