Деяким студентам дозволять не подавати військово-облікові документи до вишів

Деяким студентам дозволять не подавати військово-облікові документи до вишів

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Студентам, які перебувають за кордоном, на окупованій території або в зонах активних бойових дій, дозволять подавати до вишів військово-облікові документи після припинення воєнного стану. 

Такий проєкт постанови уряду розробили Міністерство освіти і науки спільно з Міністерством реінтеграції. Документ має допомогти чоловікам-студентам, які  навчаються онлайн в українських закладах  і фізично не можуть принести документи для військового обліку. 

Згідно з проєктом постанови, цим студентам дозволять подавати військово-облікові документи до закладів освіти після припинення воєнного стану в Україні. Або коли студент зможе прибути на підконтрольну Україні територію.

Проєкт постанови перебуває на погодженні з центральними органами виконавчої влади. Потім його направлять на погодження до Міністерства юстиції.

Очікується, що ця ініціатива допоможе студентам, які опинились у складних життєвих обставинах через війну, продовжити навчання без зайвих бюрократичних перешкод.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Як студентам-чоловікам виїхати за кордон

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини