Розмінування земель: уряд пропонує компенсацію фермерам

Розмінування земель: уряд пропонує компенсацію фермерам

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про компенсацію за розмінування сільськогосподарських земель. Програма охоплює і фермерів, які вже очистили свої землі від мін, і тих, хто тільки планує це зробити.

Хто може отримати компенсацію:

  • Фермери, чиї землі розміновані сертифікованими операторами протимінної діяльності з 24 лютого 2022 року до 15 квітня 2024 року.
  • Фермери, які планують розпочати розмінування власних сільськогосподарських ділянок, або на яких вони працюють як орендарі.

Розмір компенсації:

  • 80 відсотків вартості розмінування.

Умови отримання компенсації:

  • Землі розташовані на деокупованій території поза зоною бойових дій.
  • Факт забруднення ділянок вибухонебезпечними предметами підтверджений Центром протимінної діяльності.
  • Фермери, які вже очистили землі, повинні подати заявку та копії документів, що підтверджують факт розмінування: договір на надання послуг, акт наданих послуг, документ про оплату.
  • Фермери, які планують розмінування, мають подати заявку та супровідні документи через Державний аграрний реєстр. Вартість робіт визначатиметься на відкритих торгах у системі Prozorro.

Компенсацію держава надає один раз за одну ділянку, забруднену вибухонебезпечними предметами. На програму компенсацій у бюджеті 2024 року закладено 3 мільярди гривень.

Як подати заявку:

  • Фермери, які розмінували землі, можуть подати заявку на електронну адресу Центру гуманітарного розмінування: [email protected] 
  • Фермери, які планують провести розмінування, можуть подати заявку через Державний аграрний реєстр.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Подавати заяви у міжнародний Реєстр збитків можна через «Дію»

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини