Діти з прифронтових областей отримають більше путівок до «Артеку»

Діти з прифронтових областей отримають більше путівок до «Артеку»

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Уряд вніс зміни до механізму розподілу путівок на оздоровлення і відпочинок дітей до дитячого центру «Артек». Новий порядок враховує виклики, спричинені бойовими діями в країні.

Пріоритет надаватимуть областям, де тривають активні бойові дії. Це рішення змінює попередню практику, коли путівки розподіляли відповідно до потреби, але не більше ніж половина місць від загальної кількості на зміну, без урахування першочерговості для прифронтових регіонів.

Якщо після розподілу путівок на ці області залишатимуться невикористані місця, їх розподілять між іншими регіонами пропорційно до потреби.

Крім цього, розширили перелік категорій дітей із прифронтових регіонів, які отримуватимуть право на відпочинок в «Артеку» коштом держави. Відтепер таке право матимуть діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки відповідно до Статті 1 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей». Ці зміни мають забезпечити максимальний захист і турботу про дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах через війну.

Міжнародний дитячий центр «Артек» розташований на двох локаціях – у Києві та на Закарпатті. 

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Гроші ходять за дитиною: путівки єОздоровлення будуть у 2024 році

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини