Гроші ходять за дитиною: путівки єОздоровлення будуть у 2024 році

Гроші ходять за дитиною: путівки єОздоровлення будуть у 2024 році

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Минулорічна програма єОздоровлення, яка діє за принципом «гроші ходять за дитиною», виявилася надзвичайно успішною. Майже дві тисячі дітей із малозабезпечених сімей оздоровилися коштом держави. Їм не довелося чекати на розподіл путівок, адже гроші виплачувалися на картки батьків, якими вони могли розпоряджатися самостійно, обираючи заклад оздоровлення на власний розсуд.

Цього року програма єОздоровлення розширюється. Дітей прийматимуть заклади у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій областях та в місті Києві. За умови, що ці заклади внесені до Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення і відпочинку та мають облаштоване укриття. На відміну від минулого року, заклад не обов’язково має розташовуватися в карпатському регіоні та мати вищу категорію.

Як і торік, батькам буде виплачено кошти на спеціальний рахунок у Приватбанку, який необхідно відкрити. 

 Сума виплати на одну дитину становитиме 15 980 гривень (п’ять прожиткових мінімумів для дітей 6–18 років). Вартість оздоровлення залежатиме від категорії дитячого закладу.

Використовувати кошти можна на купівлю путівки до будь-якого закладу, який бере участь у програмі. 

Перелік закладів оздоровлення та відпочинку можна знайти за посиланням. Цей перелік оновлюється, до нього додаватимуться нові.

Путівки через єОздоровлення можуть отримати:

  • діти з інвалідністю, які виховуються в малозабезпечених сім’ях;
  • діти з багатодітних малозабезпечених сімей. 

Послугою можна скористатися, тільки якщо дитина не отримувала в поточному році оздоровчої путівки, придбаної коштом державного або місцевого бюджету.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Як отримати податкову знижку за навчання

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

2285

Подiлитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини