ТЦК надсилатиме повістки через електронний кабінет

ТЦК надсилатиме повістки через електронний кабінет

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Електронний кабінет військовозобов’язаного розширять, щоб включити певні повідомлення від Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Про це заявили народні депутати з парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

«Оновлення персональних даних через електронний кабінет — це буде один із кроків. Далі громадянам, які мають пройти медогляд, територіальні центри надішлють повістку у звичному режимі або через електронний кабінет на проходження військово-лікарської комісії», – зазначив член Комітету ВР з нацбезпеки Федір Веніславський в інтерв’ю NV.

Він додав, що це передбачено в законі для максимальної зручності й запобігання чергам.

«Громадяни, які в електронному кабінеті оновлять персональні дані, вони виконають вимогу закону про необхідність актуалізації протягом 60 днів. 

Як запевняє заступниця міністра оборони, в повноцінному режимі кабінет запрацює з червня. Звичайно, будь-яка новація потребує тестування  – воно триватиме протягом 30 днів. Буде адаптація системи з усіма базами даних. Думаю, що в єдиний кабінет військовослужбовця, військовозобов’язаного чи резервіста потраплять і військово-облікові документи, і документи про стан здоров’я», – додав Веніславський.

Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко в інтерв’ю «Телеграфу» також зауважив, що «коли громадянин оновить свої дані в електронному кабінеті — верифікує телефон, адресу проживання — він отримає повістку на проходження ВЛК».

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: За порушення правил військового обліку штрафуватимуть без протоколу

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини