Штрих-код у військовий квиток – для чого це потрібно

Штрих-код у військовий квиток – для чого це потрібно

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Військовозобов’язаним в Україні почали вклеювати штрих-коди у військово-облікові документи. Такі VIN-коди автоматично генерує Реєстр військовозобов’язаних «Оберіг». Ця позначка підтверджує, що людина виконала вимоги законодавства щодо мобілізації та оновила свої дані в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Відсутність штрих-коду у військовому квитку чи іншому обліковому документі свідчитиме, що дані не оновлені. В такому разі, якщо чоловіка зупинять на вулиці представники ТЦК чи поліції, йому буде складно довести протилежне.

Як пояснювали у Генштабі, працівники ТЦК мають можливість підключитися до Реєстру онлайн або телефоном для перевірки та актуалізації даних громадянина. Оператор Реєстру надасть усю необхідну інформацію.

Наразі триває розробка нормативно-правової бази для запровадження документа для військовозобов’язаних за єдиною формою.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів, громадянам, які не мають військово-облікового документа, видаватимуть документ нового зразка. 

Водночас документи старої форми залишаються дійсними, але до них будуть внесені відповідні відмітки про оновлення даних.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: За порушення правил військового обліку штрафуватимуть без протоколу

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини