Допомога для переселенців: Міжнародна організація з міграції дає гроші на три місяці

Допомога для переселенців: Міжнародна організація з міграції дає гроші на три місяці

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

У третьому матеріалі про програми для переселенців розповідаємо, хто може отримати підтримку від Міжнародної організації з міграції.

Міжнародна організація з міграції підтримує найбільш вразливі сім’ї, які змушені були залишити домівки в регіонах, що постраждали від бойових дій.

У межах цієї програми можна отримати 2200 гривень на кожного члена сім’ї впродовж трьох місяців.

Кому надають допомогу?

Грошову допомогу надають найбільш вразливим категоріям вимушених переселенців — вагітним та одиноким жінкам, сім’ям із двома та більше дітьми, людям з інвалідністю та літнім.

Які умови надання допомоги?

Для отримання допомоги необхідно зареєструватися як внутрішньо переміщена особа в органах соціального захисту чи в Центрі надання адміністративних послуг. 

Після перевірки даних та підтвердження, що людина підпадає під цю програму, заявка надходить до офісу організації. Там вирішують, чи надавати допомогу. 

Якщо рішення позитивне, кошти переказують через Укрпошту протягом двох тижнів після заповнення даних.

За додатковою інформацією про програму можна звернутися на гарячу лінію:  0 800 215 015 або надіслати листа на електронну пошту української філії  [email protected].

Ознайомтеся з нашими попередніми публікаціями про допомогу вимушеним переселенцям від Агентства ООН та Червоного Хреста.  

Читайте також: Як переселенцям отримати грошову допомогу від BHA&Save the Children

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини