Допомога для жителів Херсонщини: як отримати

Допомога для жителів Херсонщини: як отримати

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Данська рада у справах біженців (DRC) надає грошову допомогу людям, які виїхали з Херсонської області через підрив греблі. А також організовує безплатні юридичні консультації в точках реєстрації. 

Як отримати кошти від DRC

Записатися на отримання виплат можна в Миколаєві на залізничному й автовокзалі до 17:00. Працівники Данської ради одягнені в жилети з логотипом. Потрібно мати паспорт й індивідуальний податковий номер.

Держава також планує підтримати постраждалих грошима. Тим, хто евакуюється з області, виплатять дві тисячі гривень для дорослого і три тисячі для дитини та особи з інвалідністю. Деталі повідомлять пізніше.

Фонди й організації, що підтримують херсонців

1. USAID Україна

З перших годин після трагедії Агентство США з міжнародного розвитку – USAID допомагає евакуйовувати людей та надавати їм гуманітарну допомогу. Забезпечили питною водою понад 14 тисяч осіб. У Херсонській і Дніпропетровській областях нагодували обідами сім тисяч людей. Під керівництвом українського уряду USAID організувала автобуси й човни для порятунку.

Агентство також надасть понад 22,5 мільйона гривень постраждалим домогосподарствам. 

2. Уряд Великої Британії

Міністерство закордонних справ Великої Британії виділяє 16 мільйонів фунтів стерлінгів на допомогу українцям, які постраждали від підриву Каховської дамби. Цю суму розподілять між Рухом Червоного Хреста, Управлінням ООН з координації гуманітарних питань і Міжнародною організацією з міграції. 

Відправлять на Херсонщину човни, фільтри для води, помпи та водонепроникні комбінезони.  

3. United24 

Фандрейзингова платформа United24 ініціювала збір для підтримки рятувальників, які долають наслідки підриву греблі Каховської ГЕС. За зібрані кошти планують купити човни, ліхтарі, мотопомпи, гідрокостюми, підводні дрони й іншу техніку. Це обладнання дозволить, серед іншого, виявляти й знешкоджувати вибухонебезпечні пристрої та міни, які знесло течією до затоплених міст.

Долучитися до збору можна тут.

4. Благодійний фонд «Гуркіт» 

Один із напрямків діяльності фонду – підтримка деокупованих громад Херсонської області. Він розпочав збір для постраждалих. Кошти спрямують на купівлю питної води, фільтрів для води, помп і шлангів. 

Читайте також: Куди мешканцям Херсонщини звернутися за допомогою

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини