Допомогу постраждалим від підриву Каховської ГЕС подовжили до кінця жовтня

Допомогу постраждалим від підриву Каховської ГЕС подовжили до кінця жовтня

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Строк подання заяв на отримання разової матеріальної грошової допомоги постраждалим від підриву Каховської ГЕС уряд подовжив до кінця жовтня. 

Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови від 19 червня 2023 року № 626, яка регулює правила цієї державної допомоги.

Раніше було прописано, що заяви на матеріальну допомогу від держави можна подавати до 31 серпня, тепер цей термін продовжили до 31 жовтня 2023 року. 

Заяву подають особисто до відділу чи управління соціального захисту населення. Також можна передати через старосту, начальника сільської, міської військової адміністрації. 

Розмір допомоги – 5 тисяч гривень на постраждалого. 

Постраждалими визнаються особи, які: 

– проживали чи були зареєстровані в районах підтоплень Миколаївської та Херсонської областей, та які на 5 червня 2023-го не отримували допомогу як внутрішньо переміщені особи в інших населених пунктах;

– перемістилися після 6 червня 2023 року з тимчасово окупованих територій Миколаївської та Херсонської областей і були зареєстровані до 6 червня в населених пунктах, які включені до переліку підтоплених. 

Читайте також: Компенсація за пошкоджене житло. Що зміниться з 15 вересня

 Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

 Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини