Електронний військовий квиток із QR-кодом прирівняють до паперового

Електронний військовий квиток із QR-кодом прирівняють до паперового

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

З 18 червня мобільний застосунок Резерв+ отримає нову функцію – там з’явиться QR-код. Він дозволить використовувати електронні дані з реєстру «Оберіг» як повноцінний військово-обліковий документ, замінюючи паперові версії. Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

«QR-код остаточно прирівняє інформацію з електронного реєстру «Оберіг» до паперового військово-облікового документа», – зазначив посадовець.

Нині у Резерв+ понад 1,6 мільйона військовозобов’язаних, призовників і резервістів оновили свої дані. З них понад 200 тисяч – жінки.

Нагадаємо, досі Резерв+ як витяг зі ЦНАПу служив лише підтвердженням того, що громадянин уточнив свої персональні дані. Проте, це не звільняло чоловіків 18–60 років від обов’язку мати при собі військово-обліковий документ разом із документом, що посвідчує особу, та пред’являти їх на вимогу представників ТЦК або поліцейських.

Важливо зазначити, що непроживання військовозобов’язаного за адресою, яку він вказав під час оновлення даних у Резерв+, може стати причиною штрафу або блокування банківського рахунку.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Хто з військових має право звільнитися за сімейними обставинами

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини