Фінансова допомога громадянам України під час війни: перелік організацій та програм

Фінансова допомога громадянам України під час війни: перелік організацій та програм

Іван БагрянийІван Багряний
Іван Багряний

Поки триває воєнний стан українці можуть отримати різні види фінансової або іншої допомоги не тільки від держави, а й від міжнародних фондів та благодійних організацій. 

Найперше куди можна звернутись постраждалим від війни по допомогу – місцеві центри соціального захисту. Часто вони вже співпрацюють з великими організаціями і можуть підказати куди звертатись далі і які документи необхідні. 

Не варто забувати і про обласні адміністрації. На своїх сайтах вони розміщують актуальну інформацію для переселенців та інших вразливих категорій населення, які потребують соціального захисту і допомоги.  

Також можна скористатись платформою єДопомога, яка об’єднує в собі різні державні, волонтерські, благодійні та міжнародні організації і програми фінансової підтримки. На порталі достатньо заповнити одну заяву. Платформа перевірить ваші дані та направить їх до відповідної організації, яка приймає рішення про надання допомоги і в якій кількості. 

Грошову допомогу в розмірі 2220 гривень на місяць можна отримати тільки від однієї з організацій, яка реалізує програму ООН. Це один і той самий вид допомоги, яку надають різні агенції.

Пропонуємо ознайомитись в інфографіці з деякими організаціями та програмами фінансової допомоги для українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини