Пільгове кредитування житла родинам вимушених переселенців

Пільгове кредитування житла родинам вимушених переселенців

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Родини вимушених переселенців можуть отримати кредити для придбання житла на пільгових умовах.

Житла (21 кв. м загальної площі на особу і додатково 10,5 кв. м на сім’ю).

Об’єктами кредитування можуть бути квартира у багатоквартирному житловому будинку чи одноквартирний житловий будинок, прийняті в експлуатацію не більше 50 років тому чи реконструйовані не пізніше 25 років тому.

Проєкт реалізується Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву спільно з Міністерством реінтеграції тимчасово окупованих територій. Й фінансується коштом гранту Уряду Німеччини, наданого в рамках міжурядової угоди через Кредитну установу для відбудови KfW у Франкфурті-на-Майні.

Кредит надається за умови, що у членів сім’ї немає іншого власного житла на підконтрольній Україні території; можуть одразу покласти на особистий рахунок не менше 6 відсотків вартості майбутнього житла; після щомісячного платежу в рахунок погашення кредиту залишок середньомісячного доходу становитиме не менше ніж прожитковий мінімум; не отримували інших пільгових кредитів від держави тощо.

Більш детально з вимогами до кандидатів можно ознайомитися на сайті (Держмолодьжитло)

Зареєструватися для участі у програмі можна онлайн через портал державних послуг «Дія» або офлайн – в регіональних управліннях Держмолодьжитла.

Щоб подати заяву особисто, Вам необхідно заповнити відповідну форму Заяви в письмовому вигляді та звернутися з нею до регіонального управління/іпотечного центру Держмолодьжитла. Форма Заяви розміщена тут.

Перелік переможців відбору публікується на вебсайтах Держмолодьжитла та його регіональних управлінь, а також сервісу RandomPicker.com.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини