Грантова програма «Гроші ходять за студентом»: що це і як взяти участь

Грантова програма «Гроші ходять за студентом»: що це і як взяти участь

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Міністерство цифрової трансформації разом з Міністерством освіти і науки запроваджують новий підхід під назвою «Гроші ходять за студентом». Уряд запустив експериментальний проєкт з додаткової фінансової підтримки для студентів, які навчаються на контракті.

Голова парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак повідомив, що цьогоріч абітурієнти зможуть отримати державний грант, який частково покриватиме вартість навчання. Це дозволить студентам, які не змогли вступити на бюджет, отримати від 15 тисяч гривень на рік для оплати будь-якої бакалаврської програми.

Ця ініціатива розпочнеться цього навчального року, зазначив Бабак. Грант перераховуватимуть на спеціальний рахунок студента в банку, ці гроші можна використати виключно на оплату навчання за контрактом.

Розмір гранту визначатимуть індивідуально, залежно від результатів мультипредметного тесту та спеціальності. Абітурієнти, які отримали від 150 балів із двох предметів, зможуть претендувати на грант у 15 тисяч. А ті, хто набрав від 170 балів, матимуть можливість отримати 25 тисяч гривень.

Після зарахування на програму студенти мають подати заявку на грант через свій електронний кабінет в Єдиній державній електронній базі з питань освіти з 5 вересня по 31 жовтня 2024 року. Після розгляду заявки студентам повідомлять про призначення гранту і його суму для першого року.

Основною метою цієї ініціативи є підтримка абітурієнтів та мотивація їх залишатися в країні, вступати до українських закладів освіти, підкреслив Бабак.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:   Навчання для переселенців: які пільги доступні у 2024 році

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини