Хто має право колоти губи. Як вибрати безпечний салон краси

Хто має право колоти губи. Як вибрати безпечний салон краси

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Чи повинен косметолог мати ліцензію на медичну практику? У Міністерстві охорони здоров’я пояснюють: перед тим, як довірити своє здоров’я людині з оголошень у соцмережах, важливо розібратися в деталях.

За даними МОЗ, ринок косметичної індустрії переповнений пропозиціями про «вдосконалення губ і міжбрів’я». Але така діяльність належить до сфери охорони здоров’я й дозволяється лише з ліцензією на медичну практику. Це охоплює різні процедури: косметична корекція шкіри, використання філерів та ботоксу, мікроголкова терапія, апаратна епіляція та інші.

МОЗ пояснює, що жодна з лікарських спеціальностей не містить категорії «косметологія». Такі процедури може проводити лише хірург-дерматолог.

Тож перед вибором салону чи кабінету для косметичних процедур рекомендують перевірити наявність ліцензії МОЗ з хірургічної дерматології, що дозволяє таку практику.

На видному місці в закладі має бути копія ліцензії або витягу з Ліцензійного реєстру МОЗ з переліком спеціальностей та адресою провадження. Обов’язковою є інформація про медичних працівників – їхні особисті дані та посади. Також мусить бути документ, що підтверджує наявність кваліфікаційної категорії, перелік медичних послуг із зазначенням їхньої вартості. За наявності  –  копії акредитаційних сертифікатів.

Тож перш ніж обирати салон чи кабінет для косметологічних процедур, варто перевірити, чи має заклад ліцензію МОЗ за спеціальністю «Хірургічна дерматологія», яка дозволяє таку практику.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Як дистанційно оформити лікарняний

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини