Як дистанційно оформити лікарняний

Як дистанційно оформити лікарняний

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Пацієнтам із симптомами ковіду, грипу або гострої респіраторної вірусної інфекції лікарняний можуть оформити дистанційно.

Якщо людина має симптоми цих хвороб, до лікаря для експертизи тимчасової непрацездатності можна звернутися дистанційно.

 Для цього потрібно зробити такі кроки:

  1. Зверніться до лікаря телефоном, через інтернет або за допомогою засобів телемедичного зв’язку. На підставі вашої розповіді про самопочуття лікар сформує медичний висновок про тимчасову непрацездатність – електронний документ в електронній системі охорони здоровʼя.
  2. Ви отримаєте смс-повідомлення з номером медичного висновку тимчасової непрацездатності від електронної системи охорони здоровʼя.
  3. Медичний висновок автоматично надійде до Електронного реєстру листків непрацездатності, який веде Пенсійний фонд. На основі вказаних даних формується електронний листок непрацездатності. Це документ, за яким нараховують виплати.
  4. Згодом вам надійде смс-повідомлення від Пенсійного фонду – з номером лікарняного. Отже, все оформлено успішно.
  5. Повідомте роботодавцю, що захворіли. Надішліть йому номер лікарняного. Побачити ваш листок непрацездатності він зможе в кабінеті страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду. Через сім днів після дати закриття лікарняного роботодавець зможе його сплатити. 

За необхідності медичний висновок тимчасової непрацездатності можна продовжити на більше як пʼять календарних днів. Для цього обов’язково треба прийти на прийом до лікаря.

Дистанційно від лікаря можна отримати й електронний рецепт. 

Читайте також: Щеплення робитимуть в аптеці

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини