Хто отримає допомогу до Дня Незалежності

Хто отримає допомогу до Дня Незалежності

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Уряд ухвалив постанову № 754 про разову грошову виплату до Дня Незалежності України. Її отримають ветерани війни, які постраждали від нацистських переслідувань, та громадяни, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Розмір виплат залежить від групи інвалідності. А суми – прив’язані до прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, – 2 093 гривень. 

Особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язні концтаборів, гетто отримають:

I групи ‒ 3 100 гривень (150% прожиткового мінімуму); 

II групи ‒ 2 900 гривень (140% прожиткового мінімуму);

III групи ‒ 2 700 гривень  (130% прожиткового мінімуму).

Учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися в місцях примусового тримання, ‒ 1 000 гривень (50% від прожиткового мінімуму). 

Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, –  3 100 гривень.

Члени сімей загиблих ветеранів війни, дружини та чоловіки померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружини й чоловіки померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, – 650 гривень (30% від прожиткового мінімуму). 

Члени сімей загиблих та померлих захисників і захисниць України – 1 000 гривень. 

Учасники війни та колишні в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, яких було насильно вивезено на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога ‒ 450 гривень (20% від прожиткового мінімуму). 

Читайте також: Допомогу для переселенців виплачуватимуть до 15 та до 28 числа

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини