Як лікарю-переселенцю влаштуватися на роботу

Як лікарю-переселенцю влаштуватися на роботу

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Лікар-переселенець, який влаштовується на роботу в іншому регіоні, має подати стандартний пакет документів:

– паспорт або ID-картку;

– ідентифікаційний номер;

– документ, що підтверджує освіту та професійну кваліфікацію: диплом, сертифікат лікаря-спеціаліста, посвідчення про кваліфікаційну категорію);

– документ, що підтверджує професійний стаж – трудову книжку;

– заяву з проханням про прийняття на роботу.

Під час війни людина могла втратити ці документи, або вони залишилися в окупації. Тоді можна надати ID-картку та закордонний паспорт у «Дії». Вони мають таку ж юридичну силу, як і паперові. 

Оформити ID-картку, закордонний паспорт та відновити втрачені документи можна у центрах надання адміністративних послуг. 

У Міністерстві охорони здоров’я кажуть, що вони знайшли рішення, як забезпечити робочим місцем медиків-переселенців. Їх тимчасово залучають до роботи у поліклініки та лікарні. Обліковують робочий час і ці дані передають до основного місця роботи, щоб лікарю нарахували заробітну плату. 

4 618 внутрішньо переміщених медиків скористались можливістю працевлаштуватися в інших регіонах. Найбільше зареєстровано у Львівській, Дніпропетровській, Полтавській та Запорізькій областях. 

Знайти вакансію можна на порталі вакансій для медичних працівників

Читайте також: Студентів-медиків залучатимуть до роботи під час надзвичайних ситуацій

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини