Кому доведеться звернутися до суду для призначення пенсії

Кому доведеться звернутися до суду для призначення пенсії

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Без оригіналу трудової книжки, навіть якщо є нотаріально завірені копії всіх сторінок документа, призначення пенсії неможливе. 

Згідно з постановою № 22-1 Пенсійного фонду України від 25 листопада 2005 року, документи про стаж, вік і заробітну плату для призначення пенсії подають тільки в оригіналах.

Якщо оригіналів немає, людині доведеться звернутися до суду для підтвердження трудового стажу.

Щоб не ризикувати, паперову трудову та інші документи про трудову діяльність можна завантажити на вебпортал Пенсійного фонду. 

Сервіс дозволяє подавати копії паперових трудових книжок, інших документів про трудову діяльність працівника, та зберігати в електронному вигляді інформацію про стаж та сплачені страхові внески.

Зацифрувати трудову книжку може й фізична особа, й роботодавець документи своїх працівників.

Читайте також: Як перевірити стаж та сплату страхових внесків

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини