Куди звертатися за пенсією, якщо не працює місцеве відділення ПФУ

Куди звертатися за пенсією, якщо не працює місцеве відділення ПФУ

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Якщо місцеві відділи Пенсійного фонду України або соціального захисту населення не працюють через окупацію чи військові дії, заяву про виплату пенсії або грошової допомоги можна подати до відповідного органу через керівництво органів самоврядування (сільського, селищного, міського голову, старосту тощо), начальника військової адміністрації тощо. 

У заяві має бути зазначено: дату та місце подання заяви, посаду, прізвища та власного імені уповноваженої посадової особи, що прийняла заяву. Додавати копії документів, які посвідчують посадовця не потрібно. 

Відповідні зміни до Постанови Кабміну «Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану» затверджено 16 вересня 2022 року.

Також заяву про призначення пенсії можна подати онлайн, через вебпортал електронних послуг ПФУ з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису. 

Як це зробити, – покрокова інструкція у консультації юристів громадської приймальні БО ФМЗ “Жителям окупованих територій можна оформити пенсію дистанційно”

P.S. Онлайн отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні БО ФМЗ можна за телефонами: + 380 66 790 9021 (Телеграм, Viber, Signal WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 17.00.

Електронна адреса: [email protected]   

ВПО з Херсонської області у м. Вінниця, ви маєте можливість звернутися за безкоштовною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини