Лікарям і фармацевтам заборонять пропонувати ліки, за які їм доплачує виробник

Лікарям і фармацевтам заборонять пропонувати ліки, за які їм доплачує виробник

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Уряд підтримав законопроєкт, який заборонить прояви «співпраці» між дистриб’юторами ліків, фармацевтами й лікарями. 

Лікарі, працівники аптек та спеціалісти з реабілітації не матимуть права безпосередньо чи через інших осіб вимагати, просити та одержувати кошти чи іншу вигоду за призначення лікарських засобів конкретного виробника. Заборона поширюватиметься й на медичні вироби та допоміжні засоби реабілітації. 

Законопроєкт має розглянути Верховна Рада. 

Документ передбачає чіткий перелік дій, які впливають на об’єктивність та ефективність роботи лікарів і фармацевтів. Це має запобігти тому, що ліки пропонують під впливом фінансових стимулів. Законопроєкт забороняє виписувати ліки на бланках фармкомпаній, які містять рекламу.

Також фармацевти на прохання покупця будуть зобов’язані надати правдиву інформацію про аналоги препаратів. Провізор не повинен приховувати інформацію про препарати з аналогічною діючою речовиною за нижчою ціною.

Читайте також: Медичні довідки школярам може видати сімейний лікар

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини