Медичні довідки школярам може видати сімейний лікар

Медичні довідки школярам може видати сімейний лікар

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Міністерство охорони здоров’я прийняло єдиний порядок медичного огляду для зарахування дитини до школи чи садка. Про це повідомила пресслужба МОЗ.

Відтепер усі базові обстеження дитина може пройти в сімейного лікаря. Лікар «первинки» має зібрати анамнез – тобто розпитати про самопочуття та скарги, з’ясувати, чи немає ознак гострої хвороби або хронічних станів, виміряти зріст та масу тіла, перевірити гостроту зору, слуху, постави, обстежити стан стоп.

 «Усі інші обстеження, аналізи призначаються за показаннями або за вимогами закладу освіти. На основі обстежень сімейний лікар формує висновок про стан здоров’я, надає рекомендації щодо рівня фізичного навантаження, профілактичні щеплення, режим харчування тощо. За потреби рекомендує додаткові обстеження чи лікування», – йдеться у повідомленні.

Для отримання довідки дитина має отримати всі щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень.

Медичні огляди для зарахування дитини до садка або школи є обов’язковими. А для вступу в інші освітні заклади – тільки якщо цього вимагає заклад чи такі умови вступу.

За результатами медичних оглядів видаватимуть документи єдиного зразка. Довідку видають на підставі даних медогляду дитини, якщо немає медичних протипоказань для її перебування у цьому навчальному закладі.

 Читайте також: Відпустку без збереження зарплати можна взяти на 30 днів

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини