Відпустку без збереження зарплати можна взяти на 30 днів

Відпустку без збереження зарплати можна взяти на 30 днів

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 8313, який запроваджує нові правила надання відпусток.

Із законодавства виключили норми про творчі відпустки та у зв’язку з профспілковим навчанням.

Відпустку при народженні дитини надаватимуть не пізніше як через три місяці після появи немовляти. Батьку, який не перебуває в зареєстрованому шлюбі з матір’ю, таку відпустку даватимуть після рішення суду.

Щорічну відпустку можна поділити на частини будь-якої тривалості не тільки на прохання працівника, але й за такої необхідності в роботодавця.

Відпустку у зв’язку з усиновленням надаватимуть незалежно від віку дитини.

Збільшується максимальний термін відпустки без збереження заробітної плати за сімейними обставинами та з інших причин – з 15 до 30 календарних днів на рік. 

Роботодавці зможуть відмовляти працівникові в будь-якій відпустці (за винятком вагітності, пологів, догляду за дитиною) під час воєнного стану, якщо він працює на об’єктах критичної інфраструктури, виробництві товарів оборонного призначення або виконує мобілізаційні завдання.

Військовослужбовці отримають право на відпочинок протягом 60 днів із виплатою двомісячного грошового забезпечення.

Педагогічний та науково-педагогічний персонал виключають з переліку осіб, для яких передбачено попередній середній заробіток у разі проходження військової служби.

Читайте також: Уряд змінив процедуру надання допомоги переселенцям

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини