Уряд змінив процедуру надання допомоги переселенцям

Уряд змінив процедуру надання допомоги переселенцям

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Кабмін вніс зміни до низки постанов, якими змінив порядок обліку вимушених переселенців та їхніх виплат.

Відтепер внутрішньо переміщені особи, які деякий час проживали за кордоном, можуть звертатися за призначенням виплат через 15 робочих днів після повернення в Україну. Це стосується тих, хто оформлює виплати вперше.

Українці, які раніше отримували допомогу й мусили вдруге виїхати під час обов’язкової евакуації після 1 серпня 2023 року, зможуть отримувати допомогу ще протягом шести місяців. Проте вони повинні бути у списках евакуйованих, які затверджують обласні військові адміністрації.

Переселенці отримуватимуть виплати три місяці після завершення бойових або можливих бойових дій чи тимчасової окупації їхніх населених пунктів. Раніше виплати припиняли наступного місяця.

Незайнята особа працездатного віку протягом трьох місяців із дня призначення виплат повинна подбати про свою зайнятість. Знайти роботу, стати підприємцем, податися на грант для бізнесу чи навчання тощо. Або зареєструватися в центрі зайнятості й набути статусу безробітного. За умови, що в людини немає поважних причин не робити цього.

Читайте також: В Україні збільшили мінімальну суму виплати по безробіттю

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини