В Україні з’явиться реєстр домашніх тварин

В Україні з’явиться реєстр домашніх тварин

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Уряд ухвалив постанову про запуск Єдиного державного реєстру домашніх тварин — собак та котів. У ньому міститимуться дані ветеринарного паспорта, буде зазначено, чи тварина вакцинована, а також інформація про власника чи утримувача. 

 Створення Реєстру наближає українське законодавство до міжнародних стандартів. У системі будуть фіксувати проведення планових вакцинацій, щоб розуміти загальну картину й ухвалювати ефективні управлінські рішення.

Також Реєстр передбачає інформування про загублених та знайдених тварин. Можна буде повідомити, якщо ви загубили улюбленця. Коли його знайдуть, ви отримаєте сповіщення. Це значно зменшить кількість безпритульних тварин. 

Реєстр дасть можливість отримувати цифрові аналоги ідентифікаційних документів, що спростить переміщення тварин та поїздки з ними.

Після повноцінного запуску системи дані Реєстру стануть основою для запуску цифрового ветеринарного паспорта в «Дії». Це дозволить зберігати інформацію про чотирилапого друга у смартфоні замість паперових документів.

Реєстрація тварин безоплатна й відбуватиметься добровільно. Зареєструвати тварину можна буде під час планового огляду й у державній, і в приватній ветеринарній клініці після повноцінного запуску системи.

Розробка Реєстру триває. Проєкт запустять після завершення технічної частини й тестування ветеринарами.

 Читайте також:   В Україні з’явиться кольорове паливо

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (066) 945 65 60.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини