Національний мультипредметний тест: що зміниться у 2025 році

Національний мультипредметний тест: що зміниться у 2025 році

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Формат Національного мультипредметного тесту у 2025-му залишиться таким самим, як і цьогоріч – абітурієнти складатимуть чотири навчальні предмети. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький. У відомстві прагнуть мінімізувати стрес для випускників та забезпечити їм стабільні умови підготовки до вступу.

Ті, хто не зміг вступити цього року, зможуть повторно подати результати НМТ у 2025-му. Це особливо важливо для тих, хто хоче переглянути свої пріоритети при виборі спеціальності або університету. Абітурієнти матимуть можливість скористатися найкращим результатом із двох – або за 2024 рік, або за 2025-й. Це підвищує їхні шанси на вступ.

Досвід попередніх років та доступні навчальні матеріали допоможуть абітурієнтам краще підготуватися до тестування наступного року. Наявність двох результатів дає більше гнучкості та свободи у прийнятті рішень щодо навчання.

Обов’язкові та додаткові предмети НМТ у 2025 році

Мультипредметний тест складають із чотирьох предметів, три з яких є обов’язковими для всіх учасників. Це:

  • Українська мова
  • Історія України
  • Математика

Четвертий предмет абітурієнти обирають самостійно, залежно від своїх інтересів та майбутніх спеціальностей:

  • Гуманітарний блок: українська література
  • Природничий блок: біологія, хімія, фізика, географія
  • Іноземні мови: англійська, німецька, французька, іспанська

Важливо вибрати четвертий предмет правильно, оскільки кожен навчальний заклад має свої вимоги до вступних іспитів залежно від спеціальності.

НМТ відбувається в онлайн-режимі у спеціалізованих центрах тестування в Україні та за кордоном. Тестування безплатне й проводиться щороку в травні – червні.

Абітурієнт має право складати НМТ раз на рік. Для тих, хто з поважних причин не зміг цього зробити в основну сесію, передбачена додаткова сесія.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Перевернутий клас і штучний інтелект: нові можливості для українських школярів

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини