Нова постанова: чоловікам за кордоном не видадуть посвідчення водія без оновлення даних

Нова постанова: чоловікам за кордоном не видадуть посвідчення водія без оновлення даних

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, що стосується чоловіків призовного віку, які перебувають за кордоном. Громадяни, які не виконали вимоги про оновлення військово-облікових даних, не зможуть отримати або замінити водійські права.

Установлено, що під час воєнного стану та протягом трьох місяців після його завершення чи скасування, українські представництва Державної міграційної служби за кордоном продовжать надавати адміністративні послуги: видаватимуть та обмінюватимуть водійські посвідчення, реєструватимуть автівки. Однак ці послуги стануть недоступні чоловікам 18–60 років, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів не буде інформації про їх виключення з військового обліку або про оновлення їхніх персональних даних.

Це означає, що водійські посвідчення, замовлені через електронний кабінет водія або через портал «Дія», не пересилатимуть поштою за кордон чоловікам, які не оновили військово-облікові дані.

Тож ті, хто не виконав вимоги законодавства щодо військового обліку, залишаються без можливості отримати або замінити права під час перебування за межами України. 

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Не виключили з військового обліку після висновку ВЛК: що робити

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини