Зміни в єВідновленні: буде легше отримати компенсацію за пошкоджене житло

Зміни в єВідновленні: буде легше отримати компенсацію за пошкоджене житло

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Українцям, чиє житло було пошкоджене внаслідок російської агресії, тепер буде легше отримати державну допомогу. Уряд розширив функціонал програми єВідновлення – це зробить процес подання заявок швидшим і зручнішим, повідомляють у Міністерстві цифрової трансформації. 

Перша важлива зміна: відтепер при заповненні заявки на виплату громадяни можуть одразу замовити витяг про несудимість через додаток «Дія». Цей документ потрібен для підтвердження, що заявник не скоював злочинів проти національної безпеки. Раніше це займало кілька днів чи навіть тижнів, оскільки дані самостійно перевіряли комісії місцевої влади. Тепер витяг отримуємо за кілька хвилин, оскільки інформація генерується безпосередньо з державних реєстрів. Це пришвидшить процес оформлення виплат.

Друга важлива зміна: заявку на допомогу можуть подати законні представники власників пошкодженого житла. Це актуально у випадках, коли власник неповнолітній або недієздатний і має опікуна. Для подачі заявки потрібно до ЦНАПу надати документи, що підтверджують статус законного представника. Кошти надійдуть на картку єВідновлення, відкриту на його ім’я.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Нові можливості в «Дії»: два додаткових документи для Пенсійного фонду

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини