Аграріям повернуть до 26 500 грн за гектар: нова програма підтримки меліорації

Аграріям повернуть до 26 500 грн за гектар: нова програма підтримки меліорації

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Міністерство аграрної політики та продовольства України оголосило про старт програми з підтримки сільгоспвиробників, які займаються меліорацією земель, а також для організацій водокористувачів. Ця ініціатива  – частина загальної стратегії державної допомоги аграрному сектору. Вона покликана зміцнити продовольчу безпеку країни та забезпечити стабільність на світових ринках під час війни.

Аграріям держава компенсує до 50 відсотків витрат на реконструкцію або будівництво меліоративних систем. Максимальна сума дотації – 26 500 гривень за гектар оброблюваних угідь, на яких проводять гідротехнічну меліорацію. Допомога поширюється на меліоративні системи, введені в експлуатацію з 1 листопада 2023 року до 31 жовтня 2024-го.

Також передбачено компенсацію для організацій водокористувачів. Їм компенсують до 50 відсотків витрат на відновлення, реконструкцію, модернізацію та капітальний ремонт насосних станцій, введених в експлуатацію у вказаний період.

Прийом заявок на участь у програмі розпочинається 15 серпня і триватиме до 31 жовтня 2024 року. Заявки подають через Державний аграрний реєстр – це гарантує прозорість та оперативність у розподілі коштів.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Уряд розширює державну підтримку аграріїв

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини