Уряд розширює державну підтримку аграріїв

Уряд розширює державну підтримку аграріїв

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Кабінет Міністрів прийняв постанову № 300, яка розширює перелік напрямів державної підтримки аграріїв та збільшує розміри виплат. Це має стимулювати розвиток аграрного сектору – одного з ключових для української економіки.

Що передбачає постанова:

  • Зросте розмір бюджетної субсидії на 1 гектар для аграріїв, які обробляють до 120 гектарів сільськогосподарських земель. Держава надаватиме 4 тисячі гривень субсидії на гектар. Досі було 3,1 тисячі.
  • Запроваджують окрему бюджетну субсидію для аграріїв з деокупованих територій та тих, де завершені бойові дії. Господарствам виділяють 8 тисяч гривень на гектар.
  • Встановлюють спеціальну бюджетну дотацію на велику рогату худобу. Фермери, які утримують від 3 до 100 корів, зможуть мати 7 тисяч на одну голову.
  • Виділяють спеціальну бюджетну дотацію на маточне поголів’я кіз чи овець: 2 тисячі гривень на одну голову, якщо підприємець утримує від 5 до 500 голів.

Заявки на бюджетну допомогу подаються до Державного аграрного реєстру після оголошення про початок прийому: з 1 травня по 30 червня 2024 року. 

Важливо! Перед поданням заявки ознайомтеся з детальними вимогами до неї та з пакетом необхідних документів на сайті ДАР.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Допомога вимушеним переселенцям: оновлена послуга в «Дії»

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини