Пенсіонери можуть пройти ідентифікацію за допомогою відеодзвінка

Пенсіонери можуть пройти ідентифікацію за допомогою відеодзвінка

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

8 грудня 2023 року набула чинності постанова Пенсійного фонду від 20 листопада 2023 року № 49-2 «Про затвердження Порядку встановлення територіальним органом Пенсійного фонду України особи одержувача пенсії, щомісячного довічного грошового утримання судді у відставці, інших соціальних виплат шляхом відеоконференцзв’язку», зареєстрована в Міністерстві юстиції України 5 грудня 2023 року за № 2111/41167. 

Документ передбачає, що заяву на проходження фізичної ідентифікації за допомогою відеозв’язку можна подати через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України. Для цього потрібно заповнити заяву на сайті або звернутися телефоном через контактні центри. 

Працівники пенсійного фонду з людиною мають погодити час і спосіб такої відеоконференції. Її мають провести протягом 30 календарних днів, але не раніше 10 робочих днів із дати звернення.

Відеозв’язок може бути проведений через одну з програм, яку обере заявник: Google Meet, Signal, Skype, Telegram, Viber, WhatsApp, Zoom.

Нагадаємо, норма про фізичну ідентифікацію до 31 грудня 2023 року стосується пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами до повномасштабної війни  – тобто до 24 лютого 2022 року. Держава в такий спосіб перевіряє, чи людина жива, та чи саме вона отримує гроші. 

Читайте також:  Для отримання субсидій можна обрати будь-який банк

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (066) 945 65 60.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини