Переселенці можуть отримати допомогу на оренду житла

Переселенці можуть отримати допомогу на оренду житла

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Агентство ООН у справах біженців надає грошову допомогу на оренду житла людям, які постраждали внаслідок воєнних дій. 

Допомога передбачає відшкодування вартості оренди внутрішньо переміщеним особам та їхнім родинам упродовж шести місяців.Програма діє у Київській, Черкаській та Кіровоградській областях. 

Подати заявку можуть вимушені переселенці та їхні родини, які виїхали після 24 лютого 2022 року, не отримували грошей на оренду житла від міжнародних організацій і належать до однієї з таких категорій:

1. Живуть у місці компактного поселення (в гуртожитку, санаторії, дитячому садочку, школі тощо), готові переїжджати в орендоване помешкання та жити в ньому й після завершення виплат;

2. Живуть у місці компактного поселення, яке планують розформувати;

3. Перебувають під ризиком виселення або втрати орендованого житла, а також мають хоча б один із критеріїв вразливості – перелік можна знайти за посиланням нижче;

4. Недавно переміщені родини, які не хочуть жити в місці компактного поселення та мають хоча б один із критеріїв вразливості.

Ознайомитися з переліком документів, обов’язковими критеріями та адресами пунктів збору даних можна на сайті БФ «Право на захист»

Читайте також: Які документи на субсидію треба подати пенсіонеру, який не працює

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини