Переселенець має 10 днів, щоб пройти перевірку

Переселенець має 10 днів, щоб пройти перевірку

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Посадовці продовжують перевіряти переселенців щодо їх фактичного перебування на заявленому місці, проте кількість перевірок порівняно з минулим роком знизилася майже у 12 разів, повідомили в Мінреінтеграції.

Міністерство соціальної політики та Національна соціальна сервісна служба надали роз’яснення територіальним органам, що посадовці на місцях повинні попереджати переселенців про перевірки. Зокрема:

– під час перевірки посадова особа Нацсоцслужби повинна скласти відповідний акт;

– перевіряльник має залишити повідомлення, що особі необхідно протягом 10 днів прибути до органу соціального захисту для ідентифікації;

– якщо людина проігнорує це запрошення, їй можуть скасувати статус ВПО та припинити виплати.

«Перевірки мають проводити, тільки коли є підозра, що особа неправомірно отримує допомогу», – наголосила віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук. 

Внутрішньо переміщена особа втрачає цей статус, якщо переїжджає за кордон, повертається на місце постійного проживання або якщо вчасно не повідомить про зміну фактичного місця проживання.

Читайте також: Ви справді хворієте? Пенсійний фонд перевірятиме лікарняні

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини