Підтвердити знищене майно на окупованих територіях можуть дрони

Підтвердити знищене майно на окупованих територіях можуть дрони

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

14 листопада набрала чинності постанова Кабміну №1185 від 27 жовтня 2023 року. У ній ідеться про експериментальний проєкт обстеження знищеної нерухомості із застосуванням дистанційного зондування землі.

Цей проєкт передбачає використання знімального обладнання  – космічної зйомки, з безпілотників – для фіксації знищених війною помешкань. Тобто знімки знищеного житла можна буде отримати за допомогою приладів.

Реалізація проєкту розпочнеться з Мелітополя Запорізької області. Триватиме три місяці. Якщо результати будуть позитивні, його поширять на інші окуповані території.

Отримані дані розглядатимуть комісії при місцевих органах влади. Вони встановлюватимуть факт знищення житла. Інформація про об’єкт нерухомості, що постраждав, має бути у відповідному реєстрі, а заявник – мати документи на право власності.

Факт знищення житла українців на окупованих територіях дозволить отримати їм компенсацію за програмою єВідновлення.

Читайте також: Уряд змінив процедуру надання допомоги переселенцям

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини