Ще 100 мільйонів євро для українських шкіл

Ще 100 мільйонів євро для українських шкіл

Іван БагрянийІван Багряний
Іван Багряний

Євросоюз надає Україні 100 мільйонів євро на відбудову зруйнованих війною шкіл. Цю новину повідомила Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час щорічного звернення в Європарламенті. Кошти передбачаються на відновлення роботи 74 закладів середньої освіти. 

“Я оголошую, що ми працюватимемо з вами, щоби підтримати відновлення українських шкіл, тому що майбутнє України починається в школах та дітях. Це на додачу до фінансової допомоги 19 мільярдів євро, наданих ЄС Україні”,сказала фон дер Ляєн.

Загалом кошти виділені на відбудову 74 закладів освіти, які мають бути готові для навчання вже до початку зими. Робота відбуватиметься в межах плану швидкого відновлення Fast Recovery Plan. Основна мета якого є відбудова необхідної соціальної інфраструктури для українського народу. Зокрема це освітні, медичні та комунальні послуги.

Довідково. За попередніми підрахунками Української Гельсінської спілки з прав людини тільки в Херсонській області (включно з Херсоном) за пів року війни внаслідок артобстрілів та бойових дій було пошкоджено щонайменше 104 освітньо-виховних заклади.

Варто нагадати що, напади на школи — четвертий із шести злочинів, які росія вчиняє проти дітей України і є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права:

— положень Женевської конвенції IV щодо захисту цивільного населення 1949 року;

— положень Додаткового протоколу до Женевських конвенцій 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів;

— Декларації про безпеку шкіл та низки інших міжнародно-правових документів щодо захисту дітей під час збройних конфліктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини