Що покласти в тривожну валізу на випадок радіаційної аварії

Що покласти в тривожну валізу на випадок радіаційної аварії

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

У разі вибуху на Запорізькій атомній електростанції мешканці потенційної зони радіаційної аварії мають бути готовими до евакуації.

Якщо органи влади офіційно повідомили про радіаційну аварію, залишайтесь у приміщенні або дістаньтеся до нього якомога швидше, повідомляють у МОЗ

Слідкуйте за повідомленнями та дотримуйтеся інструкцій.

Якщо влада рекомендуватиме евакуюватися, зберіть у валізу чи наплічник:

  • Документи та їхні копії: що посвідчують особу, медичні, про право власності на майно, контакти осіб, із якими можна звʼязатися в екстрених випадках.
  •  Маску для обличчя або респіратор.
  • Аптечку й тижневий запас ліків, якщо маєте хронічні захворювання.
  •  Вологі серветки.
  •  Змінний одяг та взуття.
  •  Мінімально необхідний запас води та їжі.

Щільно обмотайте валізу або наплічник харчовою плівкою або скотчем. Це значно полегшить процес дезактивації на санітарних постах.

УВАГА! Якщо перебуваєте в зоні радіаційної аварії, виходити з будівель можна лише після вказівок влади. Місцеві чиновники повідомлять про розташування пунктів евакуації, а також найбезпечніші маршрути пересування власними автомобілями.

У МОЗ закликають дотримуватися інструкцій та зберігати спокій.

Читайте також: Липень 2023: які новації чекають українців

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини