Школи самостійно визначатимуть дату канікул

Школи самостійно визначатимуть дату канікул

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Школи самостійно визначатимуть дату завершення занять і день проведення свята останнього дзвоника. 

Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки після того, як у медіа з’явилася інформація про завершення навчання 28 червня.

У міністерстві кажуть, що педагогічні ради й керівники шкіл мають зважати на те, як навчання в умовах війни вплинуло на психічний стан та інтелектуальний розвиток учнів, чи є в них освітні втрати та які активності будуть найбільш дієвими для подолання цих втрат.

У червні школи можуть продовжити стандартний освітній процес, проводити додаткові заняття, консультації, екскурсії.

Педагогічна рада визначає структуру й тривалість навчального року, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу. Має врахувати час, передбачений освітньою програмою, обсяг навантаження, вік дітей, їх фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток, а також особливості регіону, зазначають у Міністерстві.

Протягом навчального року тривалість канікул має бути не менше як 30 календарних днів.

«Тож заклад освіти самостійно визначає дату завершення занять, спираючись на встановлені урядом дати закінчення навчального року. Також школа визначає дати канікул, необхідність і день проведення останнього дзвоника», – зазначили у Міністерстві освіти і науки.

Читайте також:  В Україні запускають освітній застосунок «Мрія»

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38  095 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини