Спростили процедуру підтвердження факту пошкодження іпотечного майна

Спростили процедуру підтвердження факту пошкодження іпотечного майна

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Кабінет Міністрів вніс зміни до Постанови від 19 квітня 2022 року № 473.   

Відповідно до документа, позичальник може звернутися до банку й не платити іпотеку, якщо житло, на яке брали гроші, розташоване в зоні активних бойових дій чи в окупації й було зруйноване або пошкоджене обстрілами. 

Раніше потрібно було брати витяг із відповідного Державного реєстру. Тепер факт пошкодження або знищення нерухомості підтверджують актом обстеження обʼєкта або звітом із технічного обстеження.

Йдеться про виплату основної суми позики, відсотків, комісій та інших платежів за договором про споживчий кредит. Не платити можна буде лише за те понівечене житло, яке розташоване на території активних бойових дій або в тимчасово окупованих районах.

Читайте також:  Як отримати електронну довідку про оціночну вартість майна

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (066) 945 65 60.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини