Скільки цьогоріч триватиме національний мультипредметний тест

Скільки цьогоріч триватиме національний мультипредметний тест

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

У 2024 році мультипредметний тест почнеться у травні. На відміну від минулого року, коли його складали у червні-липні. 

Сумарно тестування-2024 триватиме 240 хвилин: планується два блоки по 120 хвилин, між якими буде перерва. 

На кожен предмет абітурієнти матимуть по 60 хвилин:

– 60 хвилин – математика;

– перерва;

– 60 хвилин – історія України;

– 60 хвилин – предмет на вибір.

Тривалість перерви оголосять пізніше.

У тесті з української мови не буде питань з літератури. Цей предмет можна буде скласти окремо. А тест з історії України стане обов’язковим, але міститиме лише завдання про період XVI – XXI століть.

Поки що невідомо, якими будуть кількість і структура завдань, та скільки балів потрібно буде набрати по кожному предмету для проходження тесту. Ці деталі оголосять згодом. Однак у Міністерстві освіти повідомили, що збираються підвищити порогові бали тестування з усіх предметів.

Повітряна тривога під час національного мультипредметного тесту призупиняє іспит. Доведеться пройти в укриття до закінчення тривоги та продовжити тест після відбою. Якщо тривога триватиме більше як 2,5 години, іспит можуть перенести. Неявка на мультитест через повітряну тривогу вважається поважною причиною – такому абітурієнтові треба буде зареєструватися на додаткову сесію.

Читайте також: Учні 4 класів будуть проходити ДПА

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected] або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини